Interactieve opleidingsfolders ROC van Twente

ROC van Twente verzorgt beroepsonderwijs in regio Twente. Vanuit diverse locaties worden ruim 300 mbo-opleidingen aangeboden aan zo’n 20.000 studenten.
Om het beroepskeuzeproces te verbeteren en opleidingen op een aantrekkelijke manier te presenteren heeft ROC van Twente M-effect gevraagd om haar opleidingsfolders in een nieuw jasje te steken. Voor iedere MBO-opleiding hebben we een tweetal opleidingsfolders ontworpen; een interactieve pdf en een A4 folder om te drukken en te bundelen in een decanenmap.

Eigentijds ontwerp

Om de doelgroep te enthousiasmeren en goed te informeren, hebben we gekozen voor een eigentijdse, speelse vormgeving met veel fotografisch materiaal ondersteund door grafische elementen. Het beeldmateriaal van de opleidingen springt direct in het oog, kenmerken van de afzender zijn met opzet minder prominent aanwezig.

Interactieve opleidingsfolder

Door gebruik te maken van interactieve elementen in de digitale folder, kan de lezer navigeren naar verschillende onderwerpen en pagina’s. Ook kan de lezer via een klik op een button navigeren naar de digitale aanmeldmogelijkheid van de betreffende opleiding.

Geautomatiseerde opmaak

Aangezien het hier in totaal om ruim 600 folders gaat, is er veel aandacht besteed aan het productieproces. Om de folders op een efficiënte wijze en binnen een kort tijdsbestek te kunnen produceren, is er door M-effect een productie-workflow ontwikkeld die ons in staat stelt de folders geautomatiseerd op te maken. Zo is er gebruik gemaakt van een vastgestelde wijze van aanlevering van teksten, opleidingskenmerken en afbeeldingen. Daarnaast is er een basisstramien (blauwdruk) ontworpen voor beide foldervarianten.

Productieomgeving op maat

Met behulp van zelf ontwikkelde programmatuur wordt bij iedere folder de juiste kleurcodering, tekst, afbeeldingen en opleidingskenmerken toegepast.

Door te kiezen voor deze aanpak zijn we in staat geweest om in nauwe samenwerking met de communicatieafdeling van ROC van Twente in een doorlooptijd van minder dan 3 maanden alle opleidingsfolders te produceren.

conceptontwikkeling opleidingsfolders

ontwerp interactieve folders

functioneel ontwerp

conceptontwikkeling opleidingsfolders

interactie pdfs